ÍME A BÁLAVILLA MŰKÖDÉS KÖZBEN....elkészült ez is. közben a fékkel küzdöttem, mivel a főfékhenger, és a kerékfékhengerek is cserére szorultak.IMG_20260421_151736_443.jpg
Beiträge von hobbytargi
-
-
hát így néz ki a beépített villatoldó, a belső villában egy rugós csap, ami a külső villa furataiba pattan be így fixálja kihúzott, és összetolt állapotban. az esztergálás után már a marógépen látható az új csap. mindjárt kész, és működikIMG_20260404_104824_228.jpgIMG_20260404_104936_984.jpgIMG_20260404_104948_501.jpg
-
és ma állok neki a villahosszabbítók rendbetételének, ezen beépített villahosszabbítók vannak, még nem láttam ilyet ezelőtt. alul van két lyuk amibe a belső villákban lévő gomb pattan be így fixálja összecsukott, és kitolt helyzetben. na azok nem működnek, és az egyiket pótolni is kell. ma csinálok róla képeket és felteszem ide hogy lásd. ha ez megvan, akkor megcsinálom a bálavillákat is hozzá.
-
Szia, szegény srácnak még dolgoznia kell
, hogy békében öregedhessen. Úgy tűnik, még nincs sok rozsda rajta?Üdvözlet Bernd
szerencsére jó állapotban van, fékek javítása egy-két hidraulika cső cseréje van hátra meg a jobb oldali övlemezt kell pótolni aztán jöhet egy festés! tervezem még az első kerekek ikresítését, mert a füves udvaron dolgozik mivel bálapakolásra vettem elsősorban.
-
Hé, az egy nagyon ritka targonca, élvezd ki!
Üdvözlet Bernd
két oka is van hogy megvettem, egyrészt mert ritka kincs, másrészt, mert a takarmánytárolóm alacsony, két sor körbála fér be, és ezzel tudok a tető alatt dolgozni. nem üti ki a torony a tetőt...
-
sajnos nem jutok hozzá sgl18 olajhoz! mivel lehet még helyettesíteni?
ez jo lehet? link: http://mogulshop.hu/-hajtomuol…hajtomuolaj-10-liter.html
köszönöm: Gábor
szóval mivel nem jutok hozzá sgl18 olajhoz, a targonca javító cég ajánlása alapján a mannol atf dextron VI. olajat tettem bele, amiből 8 liter kellett bele hogy elérje a szintet. de teszi a dolgát, és jől működik! a hidraulikából szintén 8 liter hiányzott. hát jól elhanyagolták szegény gépet. igaz nagyon nem is használták az elmúlt 5 évben...
-
és készül hozzá a bálavilla adapter is. már az anyag leszabva, csak össze kell hegeszteni. a tüskék 40 mm vastag acélrudakból lesznek 1100 mm hosszúak.
-
pár kép a takraf-ról. hoztam haza két szénabálát,most raktam be a tető alá, hát sokkal egyszerűbb volt mint kézzel gurítani fel a második sorba..
IMG_20260321_060438_127.jpgIMG_20260321_060447_930.jpgIMG_20260321_060459_266.jpg
-
sajnos nem jutok hozzá sgl18 olajhoz! mivel lehet még helyettesíteni?
ez jó lehet? link: http://mogulshop.hu/-hajtomuol…hajtomuolaj-10-liter.html
köszönettel: Gábor
-
Köszönöm szépen Renato!
mikor elhoztam a targoncát, akkor lett hidraulika olaj töltve a hajtóműolajhoz is mivel a pálca nem érte el a szintet. ez okozhat problémát a hajtásban? kb 1.5 liter. a targi jön-megy eddig nincs baj...
K.zönettel: Gábor
Vielen Dank, Renato!
Als ich den Gabelstapler abgeholt habe, wurde Hydrauliköl auch in das Getriebeöl gefüllt, da der Messstab den Stand nicht erreicht hat. Kann dies zu Problemen im Antrieb führen? Etwa 1,5 Liter. Der Stapler fährt vor und zurück, bisher gibt es keine Probleme...
Mit freundlichen Grüßen: Gábor"